De plantage ontwikkeling

West Betuwe - Geldermalsen
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Over dit project

De komende twaalf jaar worden er ruim 1500 woningen in De Plantage gebouwd. De eerste fase bestaat uit zo’'n 360 woningen. Stedenbouwkundigen en projectontwikkelaars hebben een plan ontworpen voor de hele nieuwe wijk. Daarin krijgen de drie verschillende buurten ieder hun eigen, herkenbare architectuur en stijl. Binnen iedere buurt is het woningaanbod heel divers. En dat is bijzonder. Van vrije kavels en ruime villa’s tot twee-onder-een-kappers en leuke starterswoningen en appartementen. Er is voor iedereen een passend thuis te vinden, ongeacht de maat van je portemonnee. Alle soorten woningen staan door elkaar, alle soorten mensen zijn welkom!

Eeuwenoud maar splinternieuw
De architectuur van De Plantage heeft iets Betuws, met kenmerken en stijlen die typisch zijn voor deze omgeving. Daardoor kun je straks in een splinternieuw huis wonen, dat toch heel herkenbaar en vertrouwd oogt. Geldermalsen is trots op haar cultuurhistorie. Dat zie je in alle drie de buurten van De Plantage terug, steeds op een andere manier. ‘De Buitenplaats’ heeft rechte wegen. Ze herinneren aan de oude lanenstructuur rond de landhuizen Huis Meteren en Huis Blanckenstein. ‘De Bastide’ ademt de stijl van vestingstadjes langs de Linge, compleet met een singel omheen! Een landelijk, vrij gevoel krijg je in ‘De Woongaard’. Daar is het plan geïnspireerd op slingerende landwegen langs boomgaarden en boerenerven.


De Buitenplaats (aqua)
Het statigste deel van De Plantage wordt De Buitenplaats. Dit plandeel ligt tussen De Bastide en de Rijksstraatweg. Het Huis Meteren met zijn strakke lanen, dat in dit gebied ligt, diende als inspiratie. Riante lanen met rechte lijnen, waar de huizen en plantsoenen keurig langs liggen, bepalen het straatbeeld. Parkeren gebeurt straks langs die lanen of op parkeerhoven. In het gebied langs de Rijksstraatweg zijn verschillende woningtypen gepland. Die afwisseling sluit goed aan bij de bestaande bebouwing langs de historische weg.


De Bastide (oranje)
Midden in De Plantage ligt De Bastide. Deze buurtschap ademt de sfeer van de oude vestingstadjes aan de Linge. Smalle straatjes, een gracht, plantsoenen, omzoomd met een omwalling. Maak een wandeling langs die wal met grote bomen erop, en je waant je in vroeger tijden. Geniet van de sfeervolle straatjes, waar auto’s zoveel mogelijk aan het zicht worden onttrokken. Kom tot rust op de schaduwrijke pleintjes of in uw eigen binnentuin. Kortom: geniet van de knusse Bastide.


De Woongaard (groen)
Liefhebber van informeel wonen? Kijk eens rond in De Woongaard.
Niet alleen het ontbreken van rechte lijnen zorgt hier voor een ongedwongen sfeer. Die wordt versterkt door de smalle straatjes en op de achtergrond parkeren van auto’s. Dit deel van De Plantage ligt langs de Randweg. De groen- en waterpartij ertussen, inclusief een opvallende driehoekige groene zone, zorgt voor een natuurlijke afscheiding. Tegelijkertijd blijft de buurt dankzij deze ‘inkijk’ heel open.
Het ‘kasteel’ aan de zuidoostkant geeft een extra accent aan dit deel.

Meer informatie

Kenmerken

Project
De plantage ontwikkeling
Type woningen
2-onder-1-kap, Appartement, Hoekwoning, Tussenwoning, Vrije kavel, Vrijstaand

Voorzieningen

Parkeren
Carport, Garage, Overdekte parkeerplaats, Parkeerplaats
Tuin
Tuin, Tuin op het Noorden, Tuin op het Oosten, Tuin op het Westen, Tuin op het Zuiden, Tuin Rondom
Bijgebouwen
Berging (steen), Bijkeuken, Kantoor, Schuur (hout)
Eigendom
Volle eigendom
Balkon
Balkon
Overige
Lift

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio West Betuwe.

Aanmelden